Croque madame ze szpinakiem i Skorporami pszennymi

Składniki:
  • Skorpory pszenne
  • 5 plasterków sera żółtego
  • 5 plasterków szynki
  • 5 jajek
  • 150 g świeżych liści szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

  1. Na każdy Skorpor nałóż plaster sera i szynki, a następnie przykryj kolejnym Skorporem.
  2. Całość zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 10 minut.
  3. Na rozgrzanej patelni usmaż jajka sadzone, doprawiając je solą i pieprzem.
  4. Na kolejnej patelni, na oliwie zblanszuj szpinak z czosnkiem i przyprawami.
  5. Na upieczone Skorpory nałóż szpinak i jajka sadzone.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.