Kąski ze Skorporów graham z hummusem i pieczonymi warzywami

Składniki:
  • Skorpory graham
  • 200 g hummusu
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz
  • 4 łyżki oliwy
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

  1. Warzywa umyj, marchewkę oraz bakłażana pokrój w słupki, cukinię w półplasterki, a cebulę w piórka.
  2. Wszystkie warzywa wyłóż na blaszkę do pieczenia, posyp przyprawami, skrop oliwą i upiecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni C.
  3. Na skorpory graham wyłóż hummus i upieczone warzywa. Całość posyp posiekaną natką pietruszki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.