Galaretka truskawkowa lub malinowa + 300 ml gorącej wody do rozpuszczenia
50 g Biszkoptów wrocławskich
1 kg sera sernikowego w wiaderku
100 g cukru pudru
200 g białej czekolady
35 g żelatyny rozpuszczonej w 50 ml gorącej wody
Opcjonalnie: 2-3 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, wylać do płaskiego naczynia, odstawić do całkowitego stężenia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser przełożyć do garnuszka, lekko podgrzać, dodać cukier puder, wymieszać.
Następnie dodać rozpuszczoną czekoladę i żelatynę (opcjonalnie także wiórki kokosowe), wymieszać. Odstawić masę do ostudzenia.
Na dno tortownicy wyłożyć warstwę biszkoptów, wyłożyć tężejącą masę sernikową. Wyrównać, wstawić do lodówki na około 2-3 godziny do całkowitego stężenia.
Z galaretki wyciąć małe serduszka (najlepiej za pomocą foremki do ciasteczek). Udekorować nimi wierzch sernika.