Grzanki z czosnkowym serkiem, pieczonym batatem i pesto z pietruszki

Składniki: 
 
  • Około 8 sztuk Sucharków extra delikatesowych
  • 2 bataty
  • 250 g kremowego serka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • Pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • ½ łyżeczki chilli
  • Około 80 ml oliwy
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Bataty obrać, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą, doprawić solą i chilli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec około 15 minut.
  2. Na 2-3 minuty przez końcem pieczenia do piekarnika włożyć sucharki.
  3. Oliwę, ząbek czosnku, natkę pietruszki, ziarna słonecznika, sól i pieprz zmiksować blenderem.
  4. Serek wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  5. Sucharki posmarować serkiem, położyć cząstki upieczonych batatów, polać pesto. Można dodatkowo udekorować listkami pietruszki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.