Sałatka z rukolą, grillowanym batatem, awokado i serem feta z grzankami Składniki:30 g rukoli1 nieduży batat1 nieduże awokado50 g sera typu feta50 g Grzanek ziołowych4 łyżki oliwy3 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka musztardysól, pieprz Przygotowanie:Batat obrać, pokroić w grube plastry. Wrzucić do wrzącej wody, gotować około 5 minut. Odcedzić, osuszyć papierowym ręcznikiem.Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę oliwy, zgrillować batat.Pozostałą oliwę, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz wymieszać.Na talerz wyłożyć rukolę, następnie plastry grillowanego batata, pokrojone w plastry awokado oraz pokrojony w kostkę ser feta.Całość polać dressingiem i obficie posypać Grzankami ziołowymi. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ZAPIEKANE KANAPKI Z CAMEMBERTEM, JABŁKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄNastępny wpisNastępne CZEKOLADOWY PUDDING Z TAPIOKI Z BANANEM, BORÓWKAMI I MASŁEM ORZECHOWYM