Strona główna » CZEKOLADOWY PUDDING Z TAPIOKI Z BANANEM, BORÓWKAMI I MASŁEM ORZECHOWYM
Czekoladowy pudding z tapioki z bananem, borówkami i masłem orzechowym
Składniki:
2 opakowania Mamutków
2/3 szklanki tapioki
40 g czekolady deserowej
3-4 łyżki masła orzechowego
1 łyżka miodu
1-2 banany
2 łyżki soku z cytryny
100 g borówek
Przygotowanie:
Tapiokę opłukać, zalać 1 ½ szklanki wody, odstawić na 30 minut. Następnie zagotować i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż kuleczki tapioki staną się szkliste. Dodać do niej pokruszoną czekoladę, wymieszać.
Odstawić do ostygnięcia, następnie dodać miód, wymieszać.
Na dno pucharków wyłożyć warstwę Mamutków.
Następnie wyłożyć ostudzony pudding, masło orzechowe, pokrojone w plastry i skropione sokiem z cytryny banany oraz borówki.