Czekoladowy pudding z tapioki z bananem, borówkami i masłem orzechowym

Składniki:
  • 2 opakowania Mamutków
  • 2/3 szklanki tapioki
  • 40 g czekolady deserowej
  • 3-4 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1-2 banany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 100 g borówek

Przygotowanie:

  1. Tapiokę opłukać, zalać 1 ½ szklanki wody, odstawić na 30 minut. Następnie zagotować i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż kuleczki tapioki staną się szkliste. Dodać do niej pokruszoną czekoladę, wymieszać.
  2. Odstawić do ostygnięcia, następnie dodać miód, wymieszać.
  3. Na dno pucharków wyłożyć warstwę Mamutków.
  4. Następnie wyłożyć ostudzony pudding, masło orzechowe, pokrojone w plastry i skropione sokiem z cytryny banany oraz borówki.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji