Sałatka z kozim serem i gruszką🍐

   Składniki:  

  • około 200 g świeżych liści szpinaku
  • 2-3 gruszki
  • około 70 g koziego sera
  • garść orzechów włoskich lub pekan
  • dressing: 1 łyżka musztardy francuskiej, 4 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka miodu, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz
  • Grzanki pszenne
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka cukru

Przygotowanie:

  1. Gruszki pokroić w plastry.
  2. Na patelni rozpuścić masło, ułożyć gruszki, oprószyć cukrem. Smażyć około 10 minut z dwóch stron, aż gruszki się skarmelizują.
  3. Szpinak ułożyć w misce, dodać gruszki, kawałki koziego sera. Posypać orzechami i grzankami.
  4. Wszystkie składniki na dressing wymieszać, polać wierzch sałatki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.