Sałatka z grillowanym kurczakiem

                                                                    Składniki:  

  • 400 g piersi z kurczaka
  • Grzanki ziołowe
  • około 300 g zielonego winogrona
  • około 400 g arbuza
  • 20 g parmezanu
  • garść orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • olej do smażenia

Dressing:

  • 2 łyżki oliwy,
  • 3 łyżki soku z cytryny,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka doprawić przyprawą, usmażyć na patelni grillowej. Pokroić w plastry.
  2. Na talerzu ułożyć: roszponkę, arbuz, winogrono, dodać orzechy i parmezan.
  3. Położyć plastry kurczaka, polać dressingiem i posypać obficie Grzankami ziołowymi.

 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.