Ryż opłukać na sitku, wsypać do garnka z cebulą, wymieszać, podsmażyć 2-3 minuty.
Wlać wino, podsmażyć, mieszając przez 5-7 minut. Gdy wino odparuje dodawać do ryżu po łyżce bulion, mieszać i gotować ma wolnym ogniu, aż powstanie kleisty ryż.
Na koniec dodać do niego: sok i skórkę z cytryny, parmezan, łyżkę masła, płatki drożdżowe, doprawić pieprzem i opcjonalnie solą.
Krewetki usmażyć na maśle wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać pieprz cytrynowy, sól i pieprz.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji