Drożdżowe świnki

                                                                    Składniki: 

  • 2 opakowania Biszkoptów wrocławskich
  • 500 ml mleka + około 150 ml do namoczenia biszkoptów
  • 1 budyń czekoladowy
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 200 g miękkiego masła
  • puszka kajmaku
  • około 200 g orzeszków ziemnych
  • 100 g czekolady mlecznej

Przygotowanie:

  1. Budyń ugotować na mleku, dodać gorzką czekoladę, rozpuścić i ostudzić. Zmiksować z masłem.
  2. Biszkopty wrocławskie moczyć w mleku, wyłożyć nimi dno blaszki.
  3. Wyłożyć połowę kremu czekoladowego, kolejną warstwę biszkoptów, drugą połowę kremu czekoladowego i ostatnią warstwę biszkoptów.
  4. Nałożyć kajmak, posypać orzeszkami i polać roztopioną czekoladą mleczną.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.