Sałatka z camembertem panierowanym w Bułce Tartej Wrocławskiej, orzechami i żurawiną Składniki:garść mieszanki sałat1 camembert1 jajkoBułka Tarta Wrocławskakilka orzechów włoskichpół szklaki żurawiny1 czubata łyżka cukru1 łyżka soku z cytrynysól, pieprzolej do smażenia Przygotowanie:Żurawinę zagotuj wraz z cukrem w garnku (około 20 minut) do momentu, aż się rozpadnie i powstanie gęsty sos.W roztrzepanym jajku zanurz ser, następnie obtocz w bułce tartej – te czynności potwórz 2 razy i usmaż ser na rozgrzanym oleju.Sałatę skrop sokiem z cytryny, oprósz sola i pieprzem, op czym wyłóż na talerz.Na sałacie ułóż usmażony ser, kilka owoców żurawiny, całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KREM Z ZIELONEGO GROSZKU I AWOKADO Z CHIPSAMI Z BEKONU I GROSZKIEM PTYSIOWYMNastępny wpisNastępne GRISSINI Z SEZAMEM I PANIEREM KUKURYDZIANYM