Krem z zielonego groszku i awokado z chipsami z bekonu i Groszkiem ptysiowym

Składniki:
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 400 g mrożonego groszku
  • 2 awokado
  • 1 cebula
  • kilka plasterków boczku
  • groszek ptysiowy
  • mały pęczek kolendry
  • pół papryczki chilli
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę, papryczkę chilli oraz łodyżki kolendry.
  2. Całość zalej bulionem, dodaj groszek i gotuj do miękkości.
  3. Obrane awokado, listki kolendry, przyprawy i całą zawartość patelni zblenduj na gładki krem.
  4. Na suchej rozgrzanej patelni podsmaż boczek, aż stanie się chrupki.
  5. Krem podawaj z chipsami bekonowymi i groszkiem ptysiowym.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.