Krem z zielonego groszku i awokado z chipsami z bekonu i Groszkiem ptysiowym Składniki:1 litr bulionu warzywnego400 g mrożonego groszku2 awokado1 cebulakilka plasterków boczkugroszek ptysiowymały pęczek kolendrypół papryczki chilliłyżka olejusól, pieprz Przygotowanie:Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę, papryczkę chilli oraz łodyżki kolendry.Całość zalej bulionem, dodaj groszek i gotuj do miękkości.Obrane awokado, listki kolendry, przyprawy i całą zawartość patelni zblenduj na gładki krem.Na suchej rozgrzanej patelni podsmaż boczek, aż stanie się chrupki.Krem podawaj z chipsami bekonowymi i groszkiem ptysiowym. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KULKI RYŻOWE Z MOZARELLĄ, SKORPORAMI POMIDOROWYMI I DIPEM BAZYLIOWYMNastępny wpisNastępne SAŁATKA Z CAMEMBERTEM PANIEROWANYM W BUŁCE TARTEJ, ORZECHAMI I ŻURAWINĄ