Grissini z sezamem i Panierem kukurydzianym Składniki:półtorej szklanki mąki pszennej1 szklanka panieru kukurydzianego2/3 szklanki ciepłej wody30 g drożdżysól1 żółtkosezamdo podania: parmezan, oliwki, szynka parmeńska Przygotowanie:W połowie wody rozpuść drożdże.Mąkę przesiej, dodaj panier kukurydziany i sól,po czym wszystko wymieszaj.Następnie do suchych składników dodaj rozpuszczone drożdże i stopniowo dolej pozostałą część wody.Wyrób ciasto (około 10 minut), po czym przykryj je ścierką i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.Z wyrośniętego ciasta uformuj cienkie wałeczki o dowolnej długości.Posmaruj je żółtkiem, posyp sezamem i piecz przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Podawaj z ulubionymi dodatkami. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA Z CAMEMBERTEM PANIEROWANYM W BUŁCE TARTEJ, ORZECHAMI I ŻURAWINĄNastępny wpisNastępne SAŁATKA Z KOTLECIKAMI Z KASZY JAGLANEJ PANIEROWANYMI W PANIERZE Z CIECIERZYCY