kilka pokruszonych Sucharków bez dodatku cukrów (około 4-5 sztuk)
1 jajko
300 g makaronu orzo
500 g pieczarek
1 cebula
200 ml śmietany 18%
oliwa
2 łyżeczki zaataru lub przyprawy do drobiu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso doprawić przyprawą, solą, pieprzem, dodać jajko i pokruszone sucharki. Wymieszać, uformować pulpeciki, usmażyć na złoty kolor.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę, smażyć aż się zeszkli. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć aż zmiękną i odparować z nich wodę. Dodać śmietanę i kilka łyżek wody, doprawić solą i pieprzem.
Wsypać makaron, wymieszać, wyłożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć pulpety.