Pulpeciki na makaronie orzo

                                                                    Składniki:  

  • 500 g mielonego mięsa drobiowego
  • kilka pokruszonych Sucharków bez dodatku cukrów (około 4-5 sztuk)
  • 1 jajko
  • 300 g makaronu orzo
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 200 ml śmietany 18%
  • oliwa
  • 2 łyżeczki zaataru lub przyprawy do drobiu
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Mięso doprawić przyprawą, solą, pieprzem, dodać jajko i pokruszone sucharki. Wymieszać, uformować pulpeciki, usmażyć na złoty kolor.
  2. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
  3. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę, smażyć aż się zeszkli. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć aż zmiękną i odparować z nich wodę. Dodać śmietanę i kilka łyżek wody, doprawić solą i pieprzem.
  4. Wsypać makaron, wymieszać, wyłożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć pulpety.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.