Panierowany kalafior curry z indyjską raitą Składniki:kalafior (około 500 g)2 łyżki żółtej pasty curry2-3 jajka 200 g Bułki Tartej Wrocławskiej300 ml jogurtu naturalnego greckiegopołówka długiego zielonego ogórkanatka pietruszki2 ząbki czosnkusok z cytrynysól, pieprzolej do smażenia Przygotowanie:Jogurt grecki, posiekaną natkę pietruszki, pokrojony w półplasterki ogórek, przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać.Dodać sól i pieprz oraz sok z cytryny do smaku, przełożyć do miseczki.Kalafior rozdzielić na różyczki, ugotować na parze al dente.Następnie włożyć do miski, dodać pastę curry i wymieszać tak, aby kalafior pokrył się pastą.Jajka rozkłócić widelcem, maczać w nich różyczki kalafiora, następnie panierować w Bułce Tartej Wrocławskiej i smażyć w głębokim oleju na złoty kolor.Odsączyć na papierowym ręczniku, podawać z raitą. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni GRZANKI Z JAJKIEM I BURAKIEMNastępny wpisNastępne SZAKSZUKA Z ŁOSOSIEM