Grzanki z jajkiem i burakiem Składniki:około 6-8 kromek Sucharków Extra Delikatesowych1-2 buraki2-3 jajkaokoło 200 g kremowego serka2 ząbki czosnkusól, pieprz Przygotowanie:Buraki owinąć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec około 40 minut (do miękkości).Jajka ugotować na twardo.Serek wymieszać z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, doprawić solą i pieprzem.Sucharki Extra Delikatesowe podgrzać w opiekaczu lub na suchej patelni.Posmarować serkiem czosnkowym, ułożyć plasterki buraków oraz pokrojone w plasterki jajka.Doprawić solą i pieprzem. Można udekorować natką pietruszki. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni STIR FRY Z WARZYWAMI, NOODLAMI I CHRUPIĄCĄ, PANIEROWANĄ PIERSIĄ Z KURCZAKANastępny wpisNastępne PANIEROWANY KALAFIOR CURRY Z INDYJSKĄ RAITĄ