Grzanki z jajkiem i burakiem

Składniki:
  • około 6-8 kromek Sucharków Extra Delikatesowych
  • 1-2 buraki
  • 2-3 jajka
  • około 200 g kremowego serka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Buraki owinąć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec około 40 minut (do miękkości).
  2. Jajka ugotować na twardo.
  3. Serek wymieszać z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, doprawić solą i pieprzem.
  4. Sucharki Extra Delikatesowe podgrzać w opiekaczu lub na suchej patelni.
  5. Posmarować serkiem czosnkowym, ułożyć plasterki buraków oraz pokrojone w plasterki jajka.
  6. Doprawić solą i pieprzem. Można udekorować natką pietruszki.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji