Szakszuka z łososiem

Składniki:
  • puszka krojonych pomidorów
  • 1 mała cebula
  • 200 g filetu z łososia
  • 80 sera typu feta
  • 2 jajka
  • kilka Skorporów pomidorowych
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć aż się zeszkli.
  2. Następnie dodać pomidory, wymieszać.
  3. Rozłożyć kawałki doprawionego solą i pieprzem filetu z łososia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i zapiekać około 15 minut.
  4. Wyjąć, wbić jajka, ponownie zapiekać około 5-7 minut.
  5. Wyjąć, dodać pokruszony ser feta oraz Skorpory pomidorowe, podawać na ciepło.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.