Panierowane tosty z chałki z sezonowymi owocami Składniki:1 chałka 1 jajko 250 ml mleka lub maślanki 100 g Panieru z ciecierzycy 2-3 łyżki masła 300 g truskawek 2 łyżki cukru trzcinowego kokos w płatkach PrzygotowanieCzęść truskawek odłożyć, pozostałe dodać na patelnię wraz z 1 łyżeczką masła i cukrem trzcinowym. Smażyć na dość dużym ogniu przez około 10 minut aż owoce się rozpadną, a sos nieco zredukuje. Maślankę/mleko wymieszać z jajkiem. Chałkę pokroić na kromki, namoczyć w maślance, następnie obtoczyć w Panierze z ciecierzycy, smażyć na maśle, z dwóch stron, na złoty kolor. Przełożyć na talerz, dodać sos z truskawek, pokrojone truskawki, posypać płatkami kokosa. Świetnie smakuje także z dodatkiem jogurtu naturalnego. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni GRZANKI Z KREMOWYM SERKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I GRILLOWANĄ CUKINIĄNastępny wpisNastępne SAŁATKA Z ROSZPONKĄ, SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ I POSYPKĄ ZE SKORPORÓW