Owsianka z grillowanymi brzoskwiniami, masłem orzechowym i chrupką posypką z sucharków

Składniki:
  • 2/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych (rozdrobnionych)
  • 1 ½ szklanki mleka (roślinnego lub krowiego)
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżki masła orzechowego
  • 1-2 brzoskwinie
  • 1 łyżeczka masła
  • 3-4 Sucharki z rodzynkami
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Płatki wsypać do garnka, dodać sól, wlać mleko, doprowadzić do wrzenia, zdjąć garnek z ognia i zostawić do napęcznienia na około 10 minut.
  2. Na patelni grillowej rozpuścić masło, usmażyć pokrojone w plastry brzoskwinie.
  3. Na tę samą patelnię z pozostałościami masła wsypać pokruszone Sucharki z rodzynkami, podsmażyć około 1 minutę, aż lekko się zrumienią.
  4. Owsiankę wyłożyć na talerz, dodać jogurt, masło orzechowe, ułożyć grillowane brzoskwinie i posypać posypką z Sucharków.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.