Owsiane ciasteczka Składniki: 150 g roztopionego masła70 g orzechów posiekanych (laskowe i migdały lub inne, dowolne orzechy)50 g posiekanych rodzynek70 g cukru trzcinowego200 g płatków owsianych2 jajka2 łyżki mąki pszennejpaczka Mamutków1/2 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soli Przygotowanie:Wszystkie składniki włożyć do miski, wymieszać. Na koniec dodać Mamutki, wymieszać.Uformować ciasteczka, ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temp. 190°C przez 12-15 minut (aż upieką się na złoty kolor).Wyjąć, ostudzić. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni PODWÓJNE TOSTY ZAPIECZONE Z SEREM MIMOLETTENastępny wpisNastępne ROLLSY Z MORELAMI