Owsiane ciasteczka

                                                                    Składniki:  

  • 150 g roztopionego masła
  • 70 g orzechów posiekanych (laskowe i migdały lub inne, dowolne orzechy)
  • 50 g posiekanych rodzynek
  • 70 g cukru trzcinowego
  • 200 g płatków owsianych
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • paczka Mamutków
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki włożyć do miski, wymieszać. Na koniec dodać Mamutki, wymieszać.
  2. Uformować ciasteczka, ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temp. 190°C przez 12-15 minut (aż upieką się na złoty kolor).
  3. Wyjąć, ostudzić.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.