Podwójne tosty zapieczone z serem mimolette Składniki: Sucharki extra delikatesowe150 g sera mimolette150 g szynki długodojrzewającej200 g pieczarek1 mała cebula1 łyżka pasty miso2 łyżki sosu sojowegoPieprz4 pomidoryNatka pietruszkiSól, pieprzOliwa Przygotowanie:Pomidory pokroić w kostkę, dodać posiekaną natkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.Pieczarki pokroić, podsmażyć wraz z cebulą. Dodać miso, sos sojowy, doprawić pieprzem i całość smażyć jeszcze 5 minut.Na połowę sucharków wyłożyć ser mimolette, szynkę i pieczarki, przykryć pozostałą resztą sucharków.Skropić oliwą, wstawić do piekarnika i piec w temp. 190C przez około 15-20 minut (na złoty kolor). Podawać na ciepło z salsą z pomidorów. BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 TORT NA WALENTYNKI ❤️ RED VELVET Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CHRUPIĄCE BUŁECZKI ZAPIECZONE Z POMIDORAMI I PARMEZANEMNastępny wpisNastępne OWISANE CIASTECZKA