Muffiny orzechowe z biszkoptami i gruszką Składniki: 300 g mąki50 g orzechów laskowych60 g Biszkoptów Wrocławskich150 ml oleju150 ml jogurtu naturalnego150 g miodu80 g cukru trzcinowego3 gruszki2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia½ łyżeczki sody oczyszczonej Przygotowanie: Obrać 2 i ½ gruszki i pokroić w kostkę. Połówkę ze skórką pokroić w cienkie plasterki. Orzechy posiekać, biszkopty pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę przesiać, dodać do niej proszek do pieczenia, sodę, posiekane biszkopty i orzechy, wymieszać. Jajka roztrzepać trzepaczką z cukrem, następnie dodać jogurt, olej i miód, wymieszać. Płynne składniki stopniowo wlać do suchych, wymieszać tylko do połączenia. Na koniec dodać pokrojone gruszki, delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do papilotek na muffiny, na wierch wcisnąć kilka plasterków gruszki, posypać posiekanymi orzechami laskowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 °C i piec około 35 minut (do suchego patyczka). TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WIELKA ZMIANA. PRODUKUJEMY BEZ OLEJU PALMOWEGONastępny wpisNastępne SMOOTHIE BOWL Z BANANEM, JABŁKIEM, MASŁEM ORZECHOWYM, DAKTYLAMI, CHIA I MAMUTKAMI