Kulki serowe w chrupiącym Panierze kukurydziany Składniki:Kulki0,5 kg gotowanych ziemniaków3 spore kostki ulubionego sera żółtegoPanier kukurydzianyszczypiorekpapryczka jalapeno1 łyżka mąki ziemniaczanej1 żółtkokilka upieczonych plastrów boczku1 całe jajko1 szklanka mąki pszennejolej do smażeniaprzyprawy: pieprz, sólSos3 łyżki mioduszklanka świeżej żurawinyspora kiść czerwonej porzeczkiświeży rozmaryn4 łyżki czerwonego wina Przygotowanie:Ziemniaki ugnieć, dodaj jedną kostkę startego na grubych oczkach sera, posiekany szczypiorek, papryczkę jalapeno, mąkę ziemniaczaną, żółtko, przyprawy, szklankę Panieru kukurydzianego oraz pokruszone plastry upieczonego boczku. Całość dokładnie wymieszaj.Pozostałe dwie kostki sera pokrój na mniejsze kawałki. Każdy kawałek obtocz we wcześniej przygotowanej masie.Tak przygotowane kulki obtocz w mące pszennej, rozkłóconym jajku oraz Panierze kukurydzianym.Smaż na rozgrzanym, głębokim oleju do momentu aż będą rumiane.W rondelku na miodzie skarmelizuj żurawinę, następnie dodać porzeczkę, świeży rozmaryn oraz wino.Całość duś do momentu, aż nadmiar płynu odparuje, a sos będzie gęsty.Gotowe, chrupiące kulki podawaj z sosem. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ŁOSOŚ POD PIERZYNKĄ Z PANIERU WIELOZBOŻOWEGONastępny wpisNastępne SKORPOROWA ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I MOZARELLĄ