Skorporowa zapiekanka z kurczakiem, szpinakiem i mozarellą

Składniki:
  • Skorpory czosnkowe
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 300 g szpinaku
  • 2 pomidory
  • 2 kulki mozzarelli
  • bazylia
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie:

  1. Pokrojonego w kostkę kurczaka obtocz w przyprawie do kurczaka i usmaż na łyżce rozgrzanego oleju.
  2. No kolejne łyżce oleju podsmaż posiekaną cebulę, szpinak, czosnek – całość przypraw solą i pieprzem.
  3. Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, wyłóż warstwę skorporów, szpinak, kurczaka, plastry pomidorów, bazylię i mozarellę pokrojoną w plastry.
  4. Całość zapiekaj przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.