Skorporowa zapiekanka z kurczakiem, szpinakiem i mozarellą Składniki:Skorpory czosnkowe300 g piersi z kurczaka300 g szpinaku2 pomidory2 kulki mozzarellibazylia1 cebula3 ząbki czosnku2 łyżeczki przyprawy do kurczakasól, pieprz3 łyżki oleju Przygotowanie:Pokrojonego w kostkę kurczaka obtocz w przyprawie do kurczaka i usmaż na łyżce rozgrzanego oleju.No kolejne łyżce oleju podsmaż posiekaną cebulę, szpinak, czosnek – całość przypraw solą i pieprzem.Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, wyłóż warstwę skorporów, szpinak, kurczaka, plastry pomidorów, bazylię i mozarellę pokrojoną w plastry.Całość zapiekaj przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. TARTA NA SPODZIE Z SUCHARKÓW BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KULKI SEROWE W CHRUPIĄCYM PANIERZE KUKURYDZIANYMNastępny wpisNastępne ŁÓDKI Z CYKORII Z KURCZAKIEM I GRZANKAMI CZOSNKOWYMI