Krem pieczarkowy zapiekany z grzankami ze Skorporów Składniki:1 litr bulionu warzywnego400 g pieczarek400 g ziemniaków1 opakowanie skorporów czosnkowychtarty ser żółty1 cebula300 ml śmietany 30%1 łyżka olejuprzyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia Przygotowanie:Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Następnie dodaj posiekane pieczarki oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki – podsmaż przez około 10 minut.Całość zalej bulionem, dopraw i gotuj przez około 30 minut, następnie zblenduj na gładki krem i dodaj śmietankę.Zupę przełóż do kokilek, połóż skorpory posypane żółtym serem i zapiecz w piekarniku (200 stopni/ 7 minut).Przed podaniem zupę możesz dodatkowo udekorować keksem jogurtu. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni FISHBURGERY Z DORSZEM PANIEROWANYM W BUŁCE TARTEJ WROCŁAWSKIEJNastępny wpisNastępne SAŁATKA Z KURCZAKIEM, GROSZKIEM CUKROWYM, POMARAŃCZĄ I GROSZKIEM PTYSIOWYM