Fishburgery z dorszem panierowanym w Bułce Tartej Wrocławskiej

Składniki:
  • 3 dowolne bułki do burgerów
  • 300 g polędwicy z dorsza
  • Bułka Tarta Wrocławska
  • 1 jajko
  • 1 pomidor
  • rukola
  • poszatkowana czerwona kapusta
  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • opcjonalnie: frytki do podania

Przygotowanie:

  1. Dorsza dopraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w rozmąconym jajku i bułce tartej – usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
  2. Jogurt wymieszaj z rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem.
  3. Bułki podgrzej w piekarniku, aby stały się bardziej chrupiące, dolne części przekrojonych bułek posmaruj sosem czosnkowym, nałóż rukolę, czerwoną kapustę, pomidora i usmażoną rybę, przykryj wierzchnią częścią bułki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.