Strona główna » FISHBURGERY Z DORSZEM PANIEROWANYM W BUŁCE TARTEJ WROCŁAWSKIEJ
Fishburgery z dorszem panierowanym w Bułce Tartej Wrocławskiej
Składniki:
3 dowolne bułki do burgerów
300 g polędwicy z dorsza
Bułka Tarta Wrocławska
1 jajko
1 pomidor
rukola
poszatkowana czerwona kapusta
1/3 szklanki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
sól, pieprz
olej do smażenia
opcjonalnie: frytki do podania
Przygotowanie:
Dorsza dopraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w rozmąconym jajku i bułce tartej – usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Jogurt wymieszaj z rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem.
Bułki podgrzej w piekarniku, aby stały się bardziej chrupiące, dolne części przekrojonych bułek posmaruj sosem czosnkowym, nałóż rukolę, czerwoną kapustę, pomidora i usmażoną rybę, przykryj wierzchnią częścią bułki.