Kotleciki rybne

                                                                    Składniki:  

  • około 400 g polędwicy z dorsza
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, sok z cytryny
  • Sucharki z mąką pełnoziarnistą
  • olej do smażenia
  • 350 g zielonego groszku
  • 150 g sera typu feta
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz cytrynowy

Przygotowanie:

  1. Groszek ugotować, zblendować z serem feta, czosnkiem i pieprzem. 
  2. Około 10 sztuk sucharków bardzo drobno pokruszyć. Rybę pokroić na paluszki, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  3. Rybę zanurzyć w jajku, a następnie obtoczyć w sucharkach. Smażyć na złoty kolor.
  4. Na talerz nałożyć pastę z zielonego groszku, ułożyć kotleciki rybne oraz sucharki. Posypać natką pietruszki.
  5.  

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.