Devolay z kurczaka

                                                                    Składniki: 

·        500 g piersi z kurczaka

·        4 plastry żółtego sera np. cheddar, mimiolette

·        około 5 g masła

·        przyprawa do kurczaka

·        około 10 sztuk Sucharków ekstra delikatesowych

·        1 jajko

 

Sałatka:

·        sałata lodowa

·        marchewka

·        jabłko

·        zielony ogórek

 

·        dressing: majonez, jogurt, sól, pieprz, sok z cytryny, ketchup 

 

 

 

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka rozbić na dwa duże płaty. Doprawić przyprawą do kurczaka, na środku ułożyć plastry sera i kawałek masła, zwinąć rulon.
  2. Obtoczyć w rozkłóconym jajku, a następnie posypać pokruszonymi sucharkami.
  3. Usmażyć na oleju na złoty kolor, a następnie wstawić do piekarnika i zapiekać jeszcze około 10 minut.
  4. Składniki na sałatkę dowolnie pokroić, wymieszać z dressingiem. Podawać z devolayem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.