Drożdżowe świnki

                                                                    Składniki: 

Ciasto:

  • 450 g mąki pszennej
  • 50 g Bułki Tartej Wrocławskiej
  • 220 ml mleka
  • 50 g roztopionego masła
  • 1 jajko
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka suchych drożdży
  • szczypta soli
  • różowy barwnik

Przygotowanie:

  1. Ze wszystkich składników zagnieść drożdżowe ciasto, wyrobić, odstawić do wyrośnięcia na około 60 minut.
  2. Następnie uformować z ciasta kulki, a także „świńskie noski, uszka i oczy”.
  3. Ułożyć na koszyczku do parowania, gotować około 10-12 minut na wolnym ogniu.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.