Jogurtowy deser w pucharkach z truskawkami i rabarbarem

Składniki:
  • 700 ml jogurtu naturalnego
  • 40 g żelatyny rozpuszczonej w 50 ml gorącej wody
  • 2-3 łyżki cukru pudru (można pominąć)
  • 150 g truskawek
  • 100 g rabarbaru
  • 3-4 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka masła
  • 50 g ciastek biszkoptowych Mamutki

Przygotowanie

  1. Żelatynę i cukier puder (cukier puder można pominąć) wymieszać z jogurtem, odstawić do lodówki do momentu, aż zacznie tężeć.
  2. Rabarbar pokroić, truskawki także.
  3. Na patelni rozpuścić masło, dodać owoce i cukier, całość smażyć na dość dużym ogniu przez około 10 minut, aż owoce nieco się rozpadną.
  4. Ostudzić.
  5. Na dno szklanek wyłożyć Mamutki, następnie warstwowo tężejący jogurt oraz ostudzone owoce.
  6. Wierzch można udekorować cząstkami truskawek.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji