Jogurtowy deser w pucharkach z truskawkami i rabarbarem Składniki:700 ml jogurtu naturalnego 40 g żelatyny rozpuszczonej w 50 ml gorącej wody 2-3 łyżki cukru pudru (można pominąć)150 g truskawek 100 g rabarbaru 3-4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka masła 50 g ciastek biszkoptowych Mamutki PrzygotowanieŻelatynę i cukier puder (cukier puder można pominąć) wymieszać z jogurtem, odstawić do lodówki do momentu, aż zacznie tężeć. Rabarbar pokroić, truskawki także. Na patelni rozpuścić masło, dodać owoce i cukier, całość smażyć na dość dużym ogniu przez około 10 minut, aż owoce nieco się rozpadną. Ostudzić. Na dno szklanek wyłożyć Mamutki, następnie warstwowo tężejący jogurt oraz ostudzone owoce. Wierzch można udekorować cząstkami truskawek. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA Z ROSZPONKĄ, SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ I POSYPKĄ ZE SKORPORÓWNastępny wpisNastępne SAŁATKA Z KREWETKAMI I GRZANKAMI CZOSNKOWYMI