Jajka zapiekane pod Bułką Tartą Wrocławską Składniki:4 jajka3-4 łyżki Bułki Tartej Wrocławskiej8 główek zielonych szparagówpomidorki cherrysól i pieprzoliwanatka pietruszki1 łyżka masła Przygotowanie:Natkę pietruszki dokładnie posiekaj. Wymieszaj z Bułką Tartą Wrocławską i roztopionym masłem oraz solą i pieprzem.Główki szparagów oraz pomidorki obsmaż krótko na oliwie z oliwek z odrobiną soli i pieprzu.Pod koniec smażenia dodaj przepołowione pomidorki koktajlowe.Do naczynia żaroodpornego wlej kilka kropli oliwy i dokładnie wysmaruj ścianki.Wbij jedno jajko i dopraw solą oraz pieprzem.Ułóż na wierzchu główki szparagów oraz pomidorki, a całość przykryj warstwą chrupiącej kruszonki.Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180-200oC lub pod grillem aż jajka będą ścięte, a kruszonka rumiana. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ARANCINI ZE SZPINAKIEM I MOZARELLĄ W SOSIE POMIDOROWYMNastępny wpisNastępne CHRUPERRR Z ŻURAWINĄ Z PASZTETEM Z GĘSICH WĄTRÓBEK