Grzanki z pastą z wędzonej makreli

Składniki:
  • Sucharki bez dodatku cukrów
  • 1 wędzona makrela
  • 200 g kremowego serka
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego
  • dymka lub szczypiorek
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Mięso z ryby oddzielić od ości, włożyć do miski.
  2. Dodać serek, jogurt, posiekaną dymkę i szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  4. Wymieszać.
  5. Suchą patelnię rozgrzać, ułożyć na niej Sucharki bez dodatku cukrów, smażyć po około 1 minutę z każdej strony.
  6. Zdjąć z patelni, nałożyć pastę z makreli, można dodatkowo posypać szczypiorkiem/natka pietruszki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.