Grzanki z pastą z wędzonej makreli Składniki:Sucharki bez dodatku cukrów1 wędzona makrela200 g kremowego serka2-3 łyżki jogurtu greckiegodymka lub szczypiorek2 ząbki czosnkusok z cytrynysól, pieprz Przygotowanie:Mięso z ryby oddzielić od ości, włożyć do miski.Dodać serek, jogurt, posiekaną dymkę i szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Wymieszać.Suchą patelnię rozgrzać, ułożyć na niej Sucharki bez dodatku cukrów, smażyć po około 1 minutę z każdej strony.Zdjąć z patelni, nałożyć pastę z makreli, można dodatkowo posypać szczypiorkiem/natka pietruszki. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ŚWIĄTECZNA ZAPIEKANKA Z MIĘSEM MIELONYM I ŻURAWINĄNastępny wpisNastępne SAŁATKA Z PLASTRAMI POLĘDWICY, PIECZONĄ MARCHEWKĄ, BURAKIEM I JARMUŻEM