GalaXy bowl

                                                                    Składniki:

  • kilka sztuk Sucharków z rodzynkami
  • 600 g gęstego jogurtu naturalnego, np. typu greckiego
  • 250 g borówek
  • 299 g jagód
  • jabłko + kilka kropel soku z cytryny
  • miód, cukier itp. do posłodzenia
  • opcjonalnie: barwniki spożywcze
  •  

Przygotowanie:

    1. Zamrozić garść borówek.
    2. Jogurt podzielić na dwie części. Do jednej dodać borówki, do drugiej jagody. Zblendować i dosłodzić według uznania.
    3. Obydwie porcje jogurtu nałożyć do misek, wymieszać łyżką tak aby powstały wirki.
    4. Jabłko pokroić na plastry, wyciąć gwiazdki. Ułożyć na wierzchu jogurtu wraz z pokruszonymi sucharkami, zamrożonymi borówkami i gwiazdami z jabłka.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.