Red curry

                                                                    Składniki:  

  • 400 g piersi z kurczaka

     

    ·        1 jajko

    ·        Ok. 100 g Panieru z ciecierzycy

    ·        250 g makaronu ryżowego typu wstążki

    ·        1 czerwona papryka

    ·        2 kolby kukurydzy

    ·        2 łyżki czerwonej pasty curry

    ·        puszka mleka kokosowego 

    ·        kiełki + świeże zioła

    ·        sól, pieprz, przyprawa do kurczaka

    ·        olej do smażenia 

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
  2. Kolby kukurydzy ugotować na wodzie do miękkości.
  3. Pierś kurczaka podzielić na dwie porcje, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Zanurzyć w jajku, obtoczyć w Panierze z ciecierzycy, usmażyć na oleju na złoty kolor.
  4. Paprykę pokroić w słupki, dodać na patelnię, dodać pastę curry i całość podsmażyć kilka chwil. Wlać mleko kokosowe, całość gotować około 10-15 minut.
  5. Do misek nałożyć makaron, kukurydzę, wlać sos curry z papryką. Na wierzchu położyć pierś z kurczaka oraz zioła.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.