Ciasto Kraina Lodu

                                                                    Składniki:

  • opakowanie Sucharków extra delikatesowych
  • opakowanie Biszkoptów wrocławskich
  • ½ szklanki mleka
  • 1 kg sera w wiaderku
  • 200 g cukru pudru
  • 30 g żelatyny + 50 ml gorącej wody
  • błękitny barwnik spożywczy
  • 2 galaretki borówkowe
  • beziki do dekoracji
  •  

Przygotowanie:

    1. Ser wymieszać z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Podzielić na dwie części, do jednej dodać barwnik, wymieszać. Odstawić do lodówki do momentu aż zaczną tężeć.
    2. Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Sucharki namoczyć w mleku, wyłożyć nimi dno blaszki. Wylać tężejącą warstwę błękitną, wyrównać, wyłożyć warstwę biszkoptów.
    3. Wylać warstwę serową białą, wyrównać, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Galaretki rozpuścić w 600 ml wody. Ostudzić, gdy zaczną tężeć wylać je na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Wierzch udekorować bezikami.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji