Wrocławska knysza

                                                                    Składniki:  

  • około 400g schabu bez kości pokrojonego w plastry
  • 150 g Bułki Tartej Wrocławskiej
  • 2 jajka
  • 3-4 chlebki pita
  • 2 pomidory
  • 1 zielony ogórek
  • ½ szklanki majonezu
  • ½ szklanki ketchupu
  • ¼ główki białej kapusty
  • sól, pieprz, sok z cytryny
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Pomidory i ogórek pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem.
  2. Kapustę posiekać w bardzo cienkie słupki. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić. Ketchup i majonez wymieszać.
  3. Schab lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor kotlety.
  4. Pitę podgrzać na suchej patelni, odkroić brzeg, do środka włożyć: kapustę, pomidor, ogórek, kotlet ze schabu oraz sos majonezowy.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.