Wrocławska knysza Składniki: około 400g schabu bez kości pokrojonego w plastry150 g Bułki Tartej Wrocławskiej2 jajka3-4 chlebki pita2 pomidory1 zielony ogórek½ szklanki majonezu½ szklanki ketchupu¼ główki białej kapustysól, pieprz, sok z cytrynyolej do smażenia Przygotowanie:Pomidory i ogórek pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem.Kapustę posiekać w bardzo cienkie słupki. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić. Ketchup i majonez wymieszać.Schab lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor kotlety.Pitę podgrzać na suchej patelni, odkroić brzeg, do środka włożyć: kapustę, pomidor, ogórek, kotlet ze schabu oraz sos majonezowy. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CIASTO KRAINA LODUNastępny wpisNastępne TOSTY Z PATELNI Z JAJKIEM