Chilli con carne

                                                                    Składniki:  

  • Opakowanie Chrupiących bułeczek graham

  • 500g mięsa mielonego wołowego

  • 3 ząbki czosnku

  • 3-4 pomidory malinowe

  • 300g passaty pomidorowej

  • 1 duża czerwona papryka

  • 150g kukurydzy

  • 150g fasoli czerwonej

  • Natka pietruszki

  • Oliwa

  • Sól i pierz

  • 2 łyżeczki sproszkowanego chilli

  • 2 łyżeczki papryki wędzonej

  • 2 łyżeczki papryki słodkiej

  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

  1. Na oliwie podsmażyć czosnek, a następnie dodać mię Całość porządnie rozmieszać i rozdrobnić mięso.
  2. Smażyć chwile na średnim ogniu a w tym czasie pokroić pomidory i paprykę, odcedzić kukurydze oraz fasole. Dodać na patelnie do mięsa.
  3. Całość chwile smażyć a następnie dodać passate pomidorową oraz przyprawy i dusić aż do zredukowania ilości wody z pomidorów do gęstego sosu.
  4. Gotowe danie podawać z bułeczkami oraz natką pietruszki.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji