Kotlet schabowy z puree ziemniaczanym i warzywami Składniki: 400g schabu w plastrach2 jaja150g Bułki Tartej WrocławskiejOlej rzepakowy500g ziemniaków30g masła50ml mlekaSól i pierz1/2 brokuła1/2 kalafiora200g marchewki Przygotowanie: Kotlety roztłuc na cienko i obsypać solą z obu stron. Jajko posolić i rozmieszać. Kotlet panierować w bułce, następnie w jajku i znów w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju aż do zarumienienia o obu stron. Następnie zmniejszyć moc do minimum i pod przykryciem smażyć około 2min na każdą stronę. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie na miękko. Do odparowanych i jeszcze gorących ziemniaków dodać masło oraz mleko. Całość ugnieść na gładką masę lub zmiksować Warzywa umyć, pokroić i gotować na parze do miękkości. Posypać odrobiną soli i pieprzu. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CHILLI CON CARNENastępny wpisNastępne INWESTUJEMY W EKOROZWIĄZANIA