Chaczapuri z chorizo

                                                                    Składniki:  

Ciasto:

  • 300 g mąki pszennej
  • około 180 ml ciepłej wody
  • 1 łyżeczka suszonych drożdży
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 100 g Bułki Tartej Wrocławskiej

Dodatki:

  • 250 g tartego żółtego sera
  • około 150 g chorizo
  • 4 jajka

 

Przygotowanie:

  1. Ze składników na ciasto zagnieść ciasto drożdżowe, przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na około 40-60 minut.
  2. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części.
  3. Blat wysypać bułką tartą, uformować z ciasta kształt łódeczek, przełożyć na blaszkę do pieczenia, do środka nałożyć ser, pokrojoną kiełbaskę chorizo, wbić jajko.
  4. Piec w temp. 190°C przez około 30 minut, na złoty kolor. Podawać na ciepło.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.