Kokosowa panna cotta

                                                                    Składniki:  

  • 500 ml gęstego jogurtu
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 150 g cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 50 ml wody
  • 1 ananas
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka masła
  • Kokos w płatkach do dekoracji
  • Grzanki pszenne

Przygotowanie:

  1. Jogurt, mleczko kokosowe i cukier puder wymieszać.
  2. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.
  3. Przełożyć masę do kokilek lub niedużych szklanek. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
  4. Ananas pokroić w półplasterki. Na patelni grillowej rozpuścić masło, ułożyć plasterki ananasa. Posypać cukrem. Smażyć, aż się skarmelizuje.
  5. Gdy panna cotta całkowicie stężeje wyjąć ją ze szklanek, przełożyć na talerzyki.
  6. Obok położyć plastry ananasa. Posypać grzankami i płatkami kokosa.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji