Kokosowa panna cotta Składniki: 500 ml gęstego jogurtu1 puszka mleczka kokosowego150 g cukru pudru2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 50 ml wody1 ananas2 łyżki cukru1 łyżka masłaKokos w płatkach do dekoracjiGrzanki pszenne Przygotowanie:Jogurt, mleczko kokosowe i cukier puder wymieszać.Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.Przełożyć masę do kokilek lub niedużych szklanek. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Ananas pokroić w półplasterki. Na patelni grillowej rozpuścić masło, ułożyć plasterki ananasa. Posypać cukrem. Smażyć, aż się skarmelizuje.Gdy panna cotta całkowicie stężeje wyjąć ją ze szklanek, przełożyć na talerzyki.Obok położyć plastry ananasa. Posypać grzankami i płatkami kokosa. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CHACZAPURI Z CHORIZONastępny wpisNastępne SAŁATKA GYROS