Pastę miso, cukier, ocet, oliwę i czosnek wymieszać. Kapustę pokroić na plastry (steki) – z jednej główki wyjdą 3-4 steki. Każdy oprószyć solą i pieprzem.
Posmarować pastą miso. Smażyć z dwóch stron, na wolnym ogniu, aż kapusta zmięknie i się skarmelizuje.
Wszystkie składniki na sos wymieszać, polać nimi usmażone steki z kapusty. Posypać obficie grzankami.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji