Burgery z fasoli

                                                                    Składniki:  

  • 1 ząbek czosnku

  • mała cebula

  • 50 g płatków owsianych

  • 1 puszka czerwonej fasoli

  • 1/2 łyżeczka chili

  • 1 łyżeczka kuminu rzymskiego

  • 1 łyżeczka soli

  • 1/2 łyżeczki pieprzu

  • 3 łyżki Bułki tartej wrocławskiej

 

Sos:

  • 1 łyżeczka soli

  • 1/2 łyżeczki pieprzu

  • ząbek czosnku

  • 1 łyżka ketchupu

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

  • 1 łyżka majonezu

  • Sól i pieprz

 

Przygotowanie:

  1. Cebulę kroimy kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.
  2. Dodajemy płatki owsiane i fasolę i blendujemy.
  3. Dodajemy przyprawy i bułkę tartą, dokładnie mieszamy.
  4. Z powstałej masy formujemy 4 kotlety. Możemy je usmażyć bądź upiec w piekarniku. 

Sos:

  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. 
  2. Bułkę przekrajamy na pół, smarujemy sosem, układamy kolejno sałatkę, kotleta warzywnego, cebulę czerwoną, zielonego ogórka, pomidora, sałatę i kotleta, odrobina sosu na górę i przykrywamy bułką. 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.