Jajecznica z kurkami z sucharkami

                                                                    Składniki:  

  • mała cebula

  • kurki 60 g

  • łyżka masła

  • 2 jajka

  • sól i pieprz

  • rukola

  • Sucharki z ziarnami

     

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy cebulę. Kiedy cebula będzie już złocista dostajemy kurki, smażymy i doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Ściągamy kurki z patelni, przekładamy do innego naczynia.
  3. Na patelnię wbijamy 2 jajka, solimy i pieprzymy. Smażymy do momentu aż się zetnie.
  4. Na Sucharkach z ziarnami układamy rukolę, jajecznicę, a na wierzch kurki. 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.