Jajecznica z kurkami z sucharkami

                                                                    Składniki:  

  • mała cebula

  • kurki 60 g

  • łyżka masła

  • 2 jajka

  • sól i pieprz

  • rukola

  • Sucharki z ziarnami

     

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy cebulę. Kiedy cebula będzie już złocista dostajemy kurki, smażymy i doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Ściągamy kurki z patelni, przekładamy do innego naczynia.
  3. Na patelnię wbijamy 2 jajka, solimy i pieprzymy. Smażymy do momentu aż się zetnie.
  4. Na Sucharkach z ziarnami układamy rukolę, jajecznicę, a na wierzch kurki. 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji