Bułeczki z musem jabłkowym Składniki: 1 kg jabłek1 łyżka masła2 łyżeczki cynamonu100 g cukru trzcinowegookoło 50 g migdałów w płatkachgęsty jogurt do podaniaChrupiące bułeczki pszenne Przygotowanie:Jabłka obrać, pokroić w kostkę.W garnku rozpuścić masło, dodać jabłka, wsypać cukier.Dusić pod przykryciem około 30-40 minut aż jabłka zmiękną i się rozpadną. Dodać cynamon, wymieszać.Migdały zblanszować na suchej patelni.Na Chrupiące bułeczki nałożyć mus jabłkowy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, zapiekać około 7 minut.Wyjąć, nałożyć jogurt, posypać migdałami w płatkach. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ROLLSY Z MORELAMINastępny wpisNastępne ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z KURKAMI