Biszkoptowe markizy

Składniki:
  • Biszkopty Wrocławskie
  • ½ kostki masła
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 1-2 łyżki śmietanki 30%
  • szczypta soli
  • ekstrakt z wanilii

Dodatkowo:

  • 100-150 ml musu jagodowego
  • 100-150 ml musu malinowego

Przygotowanie:

  1. Masło utrzyj z cukrem przy pomocy miksera ręcznego do momentu, kiedy masło będzie lekkie i puszyste, a cukier całkowicie rozpuszczony. Pod koniec ucierania dodaj powoli śmietankę i ekstrakt z wanilii. Całość dokładnie wymieszaj.  
  2. Na koniec masę wyłóż lub wyciśnij na jeden z Biszkoptów. Złącz oba tworząc markizę. Aby uzyskać różne kolory i smaki masy możesz dodawać do gotowej masy barwniki naturalne, musy lub przeciery owocowe.

Las cookies nos permiten ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de las cookies. Más información.