Biszkoptowe markizy

Składniki:
  • Biszkopty Wrocławskie
  • ½ kostki masła
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 1-2 łyżki śmietanki 30%
  • szczypta soli
  • ekstrakt z wanilii

Dodatkowo:

  • 100-150 ml musu jagodowego
  • 100-150 ml musu malinowego

Przygotowanie:

  1. Masło utrzyj z cukrem przy pomocy miksera ręcznego do momentu, kiedy masło będzie lekkie i puszyste, a cukier całkowicie rozpuszczony. Pod koniec ucierania dodaj powoli śmietankę i ekstrakt z wanilii. Całość dokładnie wymieszaj.  
  2. Na koniec masę wyłóż lub wyciśnij na jeden z Biszkoptów. Złącz oba tworząc markizę. Aby uzyskać różne kolory i smaki masy możesz dodawać do gotowej masy barwniki naturalne, musy lub przeciery owocowe.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.