Mini serniczki z chia z Biszkoptami z błonnikiem jabłkowym

Składniki:
  • Biszkopty z błonnikiem jabłkowym
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • ¼ szklanki nasion chia
  • 150 ml mleka
  • 100 ml słodkiej śmietanki 30%
  • 1 czubata łyżka miodu
  • ulubione owoce
  • galaretka owocowa np. poziomkowa

Przygotowanie:

  1. Na spód naczynia wyłóż Biszkopty z błonnikiem jabłkowym. W rondelku zagotuj mleko kokosowe z mlekiem, śmietanką i miodem.
  2. Dodaj nasiona chia i gotuj 5-10 minut cały czas mieszając aż masa zgęstnieje.
  3. Przelej całość do pucharków. Zostaw do zastygnięcia na 2-4 godziny.
  4. Na wierzchu deseru ułóż ulubione owoce i zalej je wcześniej przygotowaną galaretką owocową.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.