Biała zupa z kalafiora Składniki:1kg kalafiora 500g ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 3 łyżki oliwySól i pieprz 1,5l bulionu warzywnego 200g śmietanki 30%Grzanki czosnkowe 50g sera gorgonzola Przygotowanie:Cebule i czosnek pokroić. Podsmażyć na oliwie na średnim ogniu kilka minut z solą i pieprzem. Kalafiora i ziemniaki pokroić w podobnej wielkości bryłki. Do garnka dodać warzywa oraz bulion. Gotować do miękkości warzyw. Gdy wszystko jest już bardzo miękkie zmiksować całość na gładko.Odstawić z ognia. Śmietanę zahartować kilkoma łyżkami zupy i dodać do garnka. Cały czas należy miksować zupę. Przełożyć do miseczek. Posypać serem oraz grzankami. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni BAJADERKI CZEKOLADOWO-ŚLIWKOWENastępny wpisNastępne SAŁATKA Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ, FETĄ ORAZ GRANATEM