Sałatka z grilowaną cukinią, fetą oraz granatem Składniki: 140g mixu sałat Mały granat 100g sera feta Średnia cukinia 150g pomidorków koktajlowych Grzanki ziołowe 4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki soku z cytryny Sól, pieprz i ulubione zioła Przygotowanie:1. Cukinie pokroić w 0,5cm plasterki. Spryskać łyżką oliwy z obydwu stron i obsypać solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Grillować do zarumienienia. 2. Sałatę wsypać do miski, dodać pokrojone pomidory. Ser feta odsączyć. Na sałatę wyłożyć cukinie, ser oraz ziarna granatu. Posypać całość grzankami. 3. Do słoiczka dodać 3 łyżki oliwy, miód, musztardę, sok z cytryny i przyprawy. Słoik zakręcić i porządnie wymieszać. 4. Sałatkę polać sosem. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni BIAŁA ZUPA Z KALAFIORANastępny wpisNastępne ZUPA KREM Z BATATÓW I MARCHWI