Sałatka z grilowaną cukinią, fetą oraz granatem

                                                                    Składniki:  

  • 140g mixu sałat 
  • Mały granat 
  • 100g sera feta 
  • Średnia cukinia 
  • 150g pomidorków koktajlowych 
  • Grzanki ziołowe 
  • 4 łyżki oliwy 
  • 1 łyżka miodu 
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 2 łyżki soku z cytryny 
  • Sól, pieprz i ulubione zioła 

Przygotowanie:

1.      Cukinie pokroić w 0,5cm plasterki. Spryskać łyżką oliwy z obydwu stron i obsypać solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Grillować do zarumienienia. 

2.     Sałatę wsypać do miski, dodać pokrojone pomidory. Ser feta odsączyć. Na sałatę wyłożyć cukinie, ser oraz ziarna granatu. Posypać całość grzankami. 

3.     Do słoiczka dodać 3 łyżki oliwy, miód, musztardę, sok z cytryny i przyprawy. Słoik zakręcić i porządnie wymieszać. 

4.      Sałatkę polać sosem.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji