ZUPA KREM Z CUKINII

                                                                    Składniki:  

  • mała cebula

  • 1 ząbek czosnku

  • oliwa

  • 2 małe cukinie

  • 1 łyżeczka bulionu 

  • 500 ml wody

  • Sól i pieprz 

  • 10 g masła

  • 40 h serka topionego

  • Groszek ptysiowy

  • orzechy 

  • papryczka chili 

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Po chwili dodajemy czosnek i smażymy przez kilka minut.
  2. Dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę i smażymy aż zmięknie. Przekładamy całość do garnka, zalewamy wodą, dodajemy łyżeczkę bulionu i gotujemy 20 minut.
  3. Po tym czasie dodajemy sol, pieprz, masło i serek topiony.
  4. Za pomocą mocnego blendera miksujemy zupę na krem. 
  5. Dekorujemy papryką, orzechami i groszkiem ptysiowym. 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.