Sernik jogurtowy

                                                                    Składniki:  

  • 1 l jogurtu naturalnego gęstego
  • Około 200 g cukru (lub erytrytolu/ksylitolu)
  • 1 opakowanie żelatyny
  • 70 ml gorącej wody
  • ½ opakowania Biszkoptów wrocławskich bez dodatku cukrów
  • 100 g czekolady mleczej
  • 3 łyżki smietanki 30%
  • ½ łyżki masła
  • Pierniczki

Przygotowanie:

  1. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i biszkoptami.
  2. Jogurt wymieszać z cukrem. Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać do jogurtu, wymieszać. Gdy masa zacznie gęstnieć wylać ją na warstwę biszkoptów. Wstawić do lodówki, aby całkowicie stężała.
  3. Czekoladę rozpuścić wraz ze śmietanką i masłem. Ostudzić, a następnie wylać rózną wartwę na wierzch sernika.
  4. Pierniczki pokruszyć, posypać wierzch. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.